Mobil logotyp

Tips och råd

Här delar jag med mig av egenvårdstips, recept och intressanta artiklar. Jag kommer fylla på med nya tips och artiklar efter hand.

En del av recepten ligger under fler flikar.

 

Nu hänger fläderns klasar tunga på buskarna. Det är fläderns svarta bär som har gett den dess vetenskapliga namn, Sambucus nigra. Än har inte fåglarna rensat bären, men de försvinner fort, så ut och skörda nu.

Fläderbär används ofta för att lindra förkylning och feber då den innehåller mycket C-vitamin samt även en riktigt kraftig antioxidant som skyddar dina celler från fria radikaler och stärker immunförsvaret. Fläderbären har nästan 5 gånger så många antocyaniner (flavonoider=antioxidant) som blåbär.
De anses också vara starkt virushämmande. Fläderbärsextrakt kan förkorta influensa med flera dagar samt lindra första influensasymptom visar en studie publicerad i The journal of alternative and complementary medicine. En annan studie visade effektivitet mot H5N1-stammen av fågelinfluensa (Zakay-Rones et al 1995)
 
Du ser ofta att fläder används inom hälsokosten i flera kända förkylningspreparat. De är också svettdrivande, urindrivande och slemlösande vid hosta. De ska upphettas före användning.

Själv kokar jag klasarna med några dl vatten i cirka 40 minuter för att sedan sila ifrån saften. När den svalnat fryser jag in i små flaskor eller burkar för att plocka fram vid behov. Vi kallar den för Virussaft och tar fram när det känns som vi behöver stärka immunförsvaret.
Jag häller en slurk i smoothien eller i hett vatten. Då kan man även röra i lite honung när vattnet svalnat av. Tillsätt gärna även timjan vid hosta.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: fläderbär virus

Coenzym Q10 är en naturlig vitaminliknande substans som återfinns i alla kroppens celler. 
Q10 hjälper till att omvandla maten vi äter till kemisk energi som driver de små kraftverken (mitokondrierna) och oss.
Högst andel Q10 finns i hjärtats, leverns och immunförsvarets celler. Det beror på att dessa organ jobbar med kroppens mest energikrävande processer.
Q10 bildas i kroppen men avtar med stigande ålder. Den kroppsegna produktionen av Q10 är som högst vid 20 års ålder, vid 80 finns bara ca 50 procent av produktionen kvar. Vid sjukdom eller intag av läkemedel kan den vara ännu lägre.

I riskgruppen för Q10-brist finns framförallt äldre människor. Människor med hjärt-kärlsjukdomar har ofta stor brist på Q10. Vid hjärtsvikt sjunker nivåerna av Q10 i hjärtmuskeln allt eftersom tillståndet förvärras.
Särskilt kombinationen Selen och Q10 har visat sig vara effektiv vid hjärt-kärlsjukdomar och minskar dödligheten med cirka 50 procent! Q10 hjälper kärlväggarna att slappna av och ökar syreupptagningsförmågan. Statiner (kolesterolsänkande läkemedel) blockerar Q10 omsättningen.

Studier har också visat att personer med fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom (ME, CFS) har betydligt lägre nivåer av Q10 än kontrollpersonerna. Intag av Q10 är effektivt och säkert för att motverka migrän men då ska det vara hög dos 300 mg per dag i tre månader. (Sándor 2005 Pubmed)
Ett annat användningsområde är vid tandköttsinflammationer och tandfickor.

Det finns rikligast i sardiner och makrill men kroppen har svårt att tillgodogöra sig någon större mängd, så vid ovanstående sjukdomar krävs extra tillskott. En grunddos för friska är cirka 60-120 mg tillskott per dag. Det bästa upptaget är genom att ta Q10 till maten (främst med fett).

Försiktighet i samband med intag av Waran. Blodtryckssänkande läkemedel - håll koll på trycket, kan behöva ändra dosen. 

Vill du veta vad just du behöver ta för vitaminer och mineraler? 
Boka tid för en analys 073-4488466

Läs hela inlägget »
Etiketter: q10

Vet du att jag kan utföra scanning och behandling på distans utan att du sitter uppkopplad med sladdar till apparaten?
Avståndet mellan har inte betydelse.

Att påstå någonting sådant kan för en del verka oseriöst och svårbegripligt men är för mig inte mer komplicerat än att jag kan ringa en person som befinner sig på andra sidan jordklotet. Det handlar bara om att ha rätt nummer!
För att kunna koppla samman individen med mitt L.I.F.E. system krävs lite DNA, nagel eller hår, för att frekvensvågorna ska hitta rätt. Har man en gång suttit inkopplad till systemet på plats behövs inte det, då är det redan gjort. 
Den vetenskapliga förklaringen till att man kan överföra vibrerande energier (frekvenser) på avstånd kallas kvantfysik. Det handlar alltså om att förstå energier. Allt i universum består av energi, olika saker vibrerar på olika frekvens både i våra celler och runt omkring oss. Varje grundämne har sin unika frekvens, varje organ vibrerar på sin.
Det är förstås upp till var och en att känna vad som passar bäst, att få scanning på plats eller distans. För en del av mina klienter som är mycket sjuka är det praktiskt omöjligt att orka resa fram och tillbaka. En del som bor långt bort väljer att komma första gången och sedan fortsätta på distans. De brukar tycka att de får samma effekt och i en del fall, känner de faktiskt mer. 
Jag måste erkänna att i början var även jag skeptisk till om det faktiskt fungerade, men jag har blivit överbevisad så många gånger genom mina klienters upplevelser och vad jag får fram.
Vill du också prova? Under februari erbjuder jag en scanning på distans för 700 kr. Då får du fylla i ett formulär i förväg med information om din hälsa. Vi avtalar en tid för scanning och jag hör av mig före via sms så jag vet du är redo. Sedan lägger du undan mobil och vilar under tiden (ca 40 min). Efter får du ett mail med info vad jag fått upp under scanningen. Det handlar om belastningar på organ, hormoner, överkänslighet, bakterier, virus, vitaminer, mineraler, aminosyror m.m. Det är alltså ingen behandling utan en bild av vad som pågår i din kropp just nu.
Vill du även att jag testar fram vilka tillskott du kan behöva behöver jag mer tid (då 1000 kr istället för 700 kr). 
Boka tid här! Kontakt Anette

Läs hela inlägget »
Foto på e-coli bakterier av Gerd Altmann, Pixabay Foto på e-coli bakterier av Gerd Altmann, Pixabay
Jag har sett ett program från Vetenskapens värld som jag vill rekommendera, Guldet i dina tarmar.
Det handlar om vår bakterieflora och vilken betydelse den har för vår hälsa.
Jag ska försöka återge en del av innehållet här.
 
Vi har nästan två kilo bakterier och mikrober i vårt tarmsystem. Man pratar om mikrobiom. Det är ett samlingsnamn för alla de mikroorganismer, bakterier, virus, svampar och deras gener som finns i den mänskliga kroppen. Ett stort forskningsområde inom medicinen är hur just detta mikrobiom påverkar vår hälsa.
Våra mänskliga gener uppgår till cirka 23 000 och bakteriernas gener är många fler. Immunförsvaret finns till största delen i vårt mag-tarmsystem och flera bakterier producerar även signalmolekyler och hormoner som påverkar vår hjärna och vårt psykiska välbefinnande. Man pratar om bukhjärnan som också sammankopplas med hjärnan via vagusnerven.
 
Desto mer industrialiserat samhället är, desto sämre variation på mikroberna. Förlusten av tarmbakterier sker lika tyst som havsisens avsmältning uttryckte en forskare i programmet. Kanske är det lika oroväckande eftersom ett variationsrikt och friskt mikrobiom är grunden till vår hälsa. 
Vår radikalt förändrade kost bidrar till vår ändrade bakterieflora. Främst handlar det om vårt minskade intag av kostfibrer som ju är de som ger tarmbakterierna bäst näring. 
Om vi tar ifrån dem deras favoritföda så dör de.
Forskare satte en grupp möss på lågfiberkost och den fick de följa under fyra generationer. Det forskarna såg var att de för varje generation förlorade allt fler mikrober. När de kom till den fjärde generationen hade mössen förlorat halva artrikedomen i tarmarna.
Man antar att detsamma gäller för oss människor, forskning pågår.
 
Ny sorts molekyler på våra tallrikar är även inblandade nämligen livsmedelstillsatser.
Från den långa listan av godkända livsmedelstillsatser har forskarna valt ut några och testat E433 (polysorbat) och E466 (cellulosagummi). Detta är vanliga tillsatsämnen i bland annat glass, salladsdressing och chokladkakor. 
Studier på möss som dagligen fick tillsatt dessa ämnen i sitt dricksvatten under 12 veckor gjorde att deras tarmflora blev sämre och dessutom hade deras tarmslemhinna skadats vilket hade utlöst en inflammatorisk reaktion. Detta skapar störningar i ämnesomsättningen och ger främst fetma och diabetes typ 2. Forskarna säger att de inte förväntade sig så stora effekter eller så allvarliga sjukdomar.
I denna studie blev också resultatet att mössen ändrade beteende och visade oro.
 
En grupp läkemedel som utan avbrott ökat i användning de senaste 60 åren är antibiotika. Det är läkemedel som förstås räddar liv men till vilket pris för tarmfloran? 
I tarmen verkar antibiotika som en bomb. Den ska döda sjukdomsframkallande bakterier men de goda stryker också med. Det tar lång tid för kroppen att rätta till detta och om intag av antibiotika sker tidigt i livet kanske det inte ens går.
Här har man (forskarna) sett i studier på möss att redan en korttidsanvändning av antibiotika tidigt i livet har långvarig effekt på musens fysiologi. När tarmfloran stördes av läkemedlet gick mössen upp i vikt. Dessutom påverkades immunsystemet. Några av mössen utvecklade inflammation i grovtarmen, andra fick astma. 
Antibiotika till unga individer (djur) drabbar hårdare än när det ges till äldre djur. Forskaren i programmet ställde sig frågan om antibiotika till spädbarn kan vara en del av orsaken till vår fetmaepidemi?

Även förlossningar med kejsarsnitt påverkar barnets bakterieflora.  De får inte samma inympning av bakterier från mamman som vid vaginal förlossning. Detta påverkar barnets tarmflora resten av livet. Vissa sorters bakterier fortsätter vara låga eller frånvarande. Detta ger större risk för astma och diabetes har det visat sig.
 
Patienter med kroniska tarmsjukdomar saknar specifika bakterier som i normala fall är vanligt förekommande i människans tarmflora. Ett sätt att reparera en mycket skadad tarm är via avföringstransplantationer, en metod som har visat sig fungera mycket bra. Än pågår detta bara i liten skala men har fantastiska effekter på tillfrisknandet.
 
Hur kan vi själv stimulera tarmens förmåga att reparera sig?
Rensa bort tillsatsämnen och ät så ren kost som möjligt. Studier visar att en fiberrik kost under så kort tid som 6 veckor ökar variationen i tarmfloran med 30%. För att nå upp till detta behövs cirka 25 (gärna olika) frukter,grönsaker och rotsaker i veckan. 

Tillskott med levande mjölksyrabakterier så kallad probiotika eller livsmedel som innehåller dessa (surkål mm.) påverkar bakteriefloran positivt men är ingenting som tas upp i detta program. Det får jag skriva mer om vid ett annat tillfälle.

Vill du se programmet så ligger det på SVT play under Vetenskapens värld, Guldet i dina tarmar.
Läs hela inlägget »
Pollen på ingång
 
Då gäller det att stärka sitt immunförsvar och sina slemhinnor.
Börja snarast med det om du brukar ha problem med pollenöverkänslighet.
Ett sätt är att stötta matsmältningen med enzymer. Zink är också hjälpsamt för att stärka immunförsvaret och enzymproduktionen. Saltinhalator har en del allergiker  god effekt av vid astmatiska besvär.
 
Quercetin är en flavonoid, ett naturligt gult färgämne som förekommer i många frukter och bär. I koncentrerad form är den effektiv för att reducera allergiska reaktioner och inflammationer i luftrören. Det finns forskning som visar på att quercetin är effektivare än det mastcellstabiliserande läkemedlet Lomudal GI (journals.plos.org).
Quercetin är särskilt aktivt tillsammans med c-vitamin (som också är ett naturligt antihistamin). C vitamin behövs i större doser vid allergiska reaktioner så välj gärna ett syraneutralt som inte irriterar magen.
 
Vissa livsmedel innehåller proteiner liknande dem som finns i pollen. Om du äter dessa livsmedel under pollensäsongen förvärras pollenallergin. Detta kallas för korsallergi.
Att undvika dess livsmedel är ett naturligt sätt att lindra pollenallergin. 

Björk - Stenfrukter (som plommon, körsbär, persika), mandel, äpple, päron, nötter, jordnötter, selleri, kiwi, morot, palsternacka, potatisskal, jordgubbar
Gräs - Vete, råg, jordnötter, sojabönor, ärtor, tomat, lök
Gråbo - Selleri, persilja, morot, vitlök, paprika, fänkål, banan, melon, vissa örtkryddor, kamomill, solrosfrö, muskotnöt
 
PollenOptimal från Helhetshälsa och Pollenzym från Holistic är några kombinationstillskott som bland annat innehåller quercetin.
 
Har du stora besvär med pollen och andra allergier? Kontakta mig för konsultation HÄR. Jag använder mig bland annat av immunreglerande naturläkemedel från Sanum-Kehlbeck samt frekvensterapi.
Läs hela inlägget »

Jag arbetar med en datorstyrd frekvensapparatur, L.I.F.E. system (Living Information Forms Energy)
Med hjälp av denna kan jag upptäcka obalanser i kroppen i ett tidigt skede.
Frekvenserna går också att använda till behandling och stimulerar då kroppens självläkande mekanismer. 
Jag brukar jämföra det med att stämma ett instrument. Varje organ vibrerar på sin egen frekvens precis som strängarna på en gitarr. Genom att skicka in rätt ton (frekvens) till respektive organ kan du få en förbättrad cellkommunikation och stärka kroppen.
 
Flera gånger har jag fått feedback från klienter som bekräftar det man inte kan se vid vanliga undersökningar, att frekvensapparaten visar det som sker i kroppen, ibland innan du har fått symptom. Det kan handla om tandproblem, bakterier eller hormoner. 
 
Vad kan behandlas?
Akuta skador - idrottsskador, stukningar, tennisarmbåge, hälsporre m.m. brukar ge snabb återhämtning med L.I.F.E. system. Här kan jag behandla enskilda muskler och senor.
Stress – balansering ger djup avslappning och direkt påverkan på nervsystemet samt hjälp vid sömnproblem och oro.
Hormoner - systemet visar vilka hormoner som är mest i obalans. Här behövs oftast även tillskott av näringsämnen för snabbare återställning.
Borrelia och parasiter- frekvenserna bearbetar de skadliga inkräktarna samt stärker inre organ. 
Näringsbrister och matsmältningsproblem – du får en bild av eventuella vitamin- och mineralbrister (eller överskott) samt svamp och bakterieobalans.
Känslomässiga obalanser - obearbetade känslor som påverkar inre organ till exempel.
 
Hur går en behandling till?
Du kopplas till apparaten via band med elektroder som fästes runt dina handleder, fotleder och huvud. De flesta känner ingenting under behandling/testning. Ibland kan det pirra lite i kroppen särskilt om man jobbar på en muskel.
Ett besök brukar ta 1,5 timme, lite längre första gången.
 
I Tyskland är det många läkare och veterinärer som använder sig av L.I.F.E. system. 
I Turkiet är det i nuläget cirka 150 läkare som arbetar med L.I.F.E. frekvensapparatur på patienter på sjukhusen. 
 
Välkommen att boka en frekvensmedicinsk undersökning.
BOKA HÄR eller ring mig på 073-4488466

 

Läs hela inlägget »


Jag hade ett trevligt möte med Anders Lönedal på Coolmind i veckan. 
Anders är specialist på kopplingen mellan andning och välmående.Han har hjälpt ett stort antal klienter att andas mer medvetet och har sett hur alltifrån migrän och astma till fibromyalgi och psoriasis har lindrats genom andningsträningen.
Nu var det min tur att få hjälp med mitt felaktiga andningsbeteende som bland annat resulterat i långvariga nackproblem och huvudvärk.
 
Vårt andningssystem är väldigt känsligt. Det störs lätt och av flera olika anledningar som olyckor, stress, att inte räcka till, felaktig näring. När vi stressar hamnar vi omedelbart i ”kamp- och flyktandning”.
Vi andas för högt upp i bröstkorgen och för snabbt. Det blir en slags kronisk hyperventilering som kan vara svår att ta sig ur på egen hand.

Det är koldioxidhalten i blodet som styr vår andning och ju lägre nivåer av koldioxid i kroppen desto snabbare andning. Koldixoid har också en vidgande och avslappnande effekt på den glatta muskulaturen som finns i våra blodkärl. Denna överandning resulterar i att luftvägar och blodkärl dras ihop på grund av fel nivå på koldioxid vilket gör att vi inte syresätter muskler och organ tillräckligt. Därför det ofta ger muskelvärk och kalla händer till exempel.
 
Så här skriver Anders:
”När vi hyperventilerar sjunker koldioxidhalten i utandningsluften. Det är faktiskt en av kroppens första åtgärder i kamp- och flyktbeteendet. Våra kroppar försätts i ett alarmtillstånd. Detta tillstånd är utvecklat under årmiljoner och vi har det gemensamt med alla däggdjur… det passar väldigt bra i naturen, men sämre i kulturen, för att uttrycka sig lite skämtsamt.
När det är obalans i vår andning blir det obalans i vår inre kemi. Det ger sig ofta uttryck i att:
Vi känner oss ständigt lite trötta, blir aldrig helt utvilade.
Vi känner en gnagande odefinierbar oro i kroppen.
Vi känner det som om vi inte får tillräckligt med luft.
Vi får svårt att tänka kreativt.
Vi får ofta muskelvärk, främst i nacke och axelpartiet.
Idag är dessa tillstånd det normala hos många människor. Vi fastnar i ett ”stressbeteende” som vår kropp helt enkelt anpassar sig till. Det är inte lätt att bryta detta på egen hand om
det pågått länge. Men min erfarenhet är att de flesta kan komma ur ett felaktigt andningsbeteende genom att ta sig tid till att utföra några enkla övningar.”
 
Ett verktyg Anders Lönedal använder på sina klienter är Air-Pas, ett modernt BioFeedback verktyg som mäter bland annat andningsfrekvens, andningsbeteende och koldioxidhalt i kroppen. Instrumentet hjälper klienterna att ser hur olika andningssätt ger effekt på kroppen, och ger insikter i hur kroppen och hjärnan fungerar ihop. Psykofysiologi heter vetenskapen!
 
Jag har nu fått andningsövningar som jag ska göra några gånger per dag. Dessa tränar upp den stora andningsmuskeln-diafragman. Viktigt att alltid andas genom näsan så nu sover jag även med tejpad mun om natten och håller munnen stängd när jag är ute och går. 

Vill du veta mer om vad Anders gör kan du läsa på hans hemsida www.coolmind.se och på hans facebooksida med samma namn.

Läs hela inlägget »


Vatten är källan till allt liv och finns i allt levande vi har omkring oss.
Människan består till ca 70 % av vatten. Det är viktigt för alla funktioner i våra kropp och vi måste dagligen tillföra friskt vatten i tillräcklig mängd. Vattnet är bärare av näring och information mellan kroppens celler och hjälper också till att städa våra kroppar från avfall.
Att dricka för lite vatten är som att tvätta sin smutstvätt i samma vatten gång på gång. Kan du föreställa dig den bilden?
En vuxen person behöver ungefär 1,5-2,0 liter vatten per dag.
Börja gärna morgonen med att dricka ett par glas rumstempererat vatten. Då hjälper du kroppen att städa efter natten och sätta igång tarmarna. 
 
Det är populärt att dricka mineralvatten och att kolsyra hemma. Det är definitivt bättre alternativ än läsk och saft, men kolsyrat vatten tillför just syra som flera redan har för mycket av. Kolsyran drar också ut mineraler från vår kropp. Vi i Sverige har lyxen att kunna dricka vårt kranvatten, i flera andra länder är vattnet inte tillräckligt rent. Men vatten är inte bara vatten.

Dr Masaru Emoto är en internationellt erkänd japansk forskare som forskar på vattnets förmåga att lagra information. Frekvenser från ord, musik, bilder, tankar och känslor är exempel på vad som kan fångas upp och påverka vattnets kvalitet.
 
Emoto revolutionerande forskning kring vatten har väckt stor uppmärksamhet världen över. Med hjälp av mikroskop studerar han vattenmolekyler från sjöar och vattendrag runt om i världen.
Han har tagit bilder av frysta vattenkristaller som bildar olika form beroende på vattnets kvalitet. Förorenat vatten har till exempel ingen förmåga att bilda kristaller alls. Han har också sett hur vattnets kristaller förändrats när de exponerats för ord med stark innebörd som till exempel kärlek och hat.

Det är kanske därför vi uppmanas att prata med våra blommor för att få dem växa bättre, vi förändrar vattnets kvalitet och energi genom våra vänliga ord. Tänk vad det då gör med oss människor när vi pratar vänligt och kärleksfullt till varandra, vi som består av så mycket vatten.
 
Läs mer om Masaru Emotos forskning på: Masaru-emoto.net
Eller läs hans bok ”Vattnets dolda budskap”.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: vatten
Humle (Humulus lupulus) Humle (Humulus lupulus)


Nu har jag fyllt min lilla tork med humlekottar. Dessa ska användas till rogivande te.

Humle kom till Norden med munkarna på 1100-talet och har haft en viktig roll i läkekonsten sedan dess.
Humle har främst använts som läkemedel mot sömnlöshet då kottarna innehåller lugnande växtämnen. Jag har läst att under första världskriget använde fältsjukhusen madrasser och kuddar stoppade med humle för bättre och lugnare sömn för de skadade.
Det är endast humlekottarna från honplantan som har dessa rogivande egenskaper. Växten är även matsmältningsstärkande med sina bitterämnen. Att humle också används vid tillverkningen av öl är det nog fler som känner till. 
 
Ett enkelt recept för rogivande te inför sängdags är att låta tre söndersmulade humlekottar dra i hett vatten i 10-15 minuter och sedan dricka det. Humle är lite bittert i smaken så kan med fördel blandas med andra, mer välsmakande örter som till exempel citronmeliss (som också är lugnande).
 

I de sömnbefrämjande naturmedel som säljs i hälsokostaffären ingår ofta humle tillsammans med valeriana. Humle innehåller även fytoöstrogen, ett växtämne som kemiskt påminner om könshormonet östrogen. Ingår ofta i medel för klimakteriebesvär.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: sömnlöshet
Björklöv Betula spp. Björklöv Betula spp.
Våren är en tid för nystart. Ljuset kommer tillbaka, energin stiger och väcker allt till liv igen. Men våren har också en annan sida. Det är många som känner av vårtröttheten, blir nedstämda. Det är vår biologiska klocka som inte hinner med i ljusförändringen. Försök att vara ute en stund varje dag, gärna direkt på morgonen, så anpassar sig kroppen snabbare. Det är även viktigt med regelbundna mat- och sovtider. Ät också mer grönt. Nässlor, björklöv och kirskål är sprängfyllda med energi.

Naturen erbjuder nu ett rikt utbud på klorofyll som hjälper till att både stärka och vårstäda kroppen. Det betyder att de stimulerar lever och njurar att rensa ut vad som behövs i kroppen.

Plocka lite nässlor och lägg i en gryta med cirka 1 liter vatten. Lägg på lock och koka upp. Stäng av värmen när det kokar och häll upp infusionen på en tekanna tillsammans med bladen. Drick flera koppar under dagen. Går lika bra att dricka kallt. Du kan även ta hälften nässlor och hälften maskrosblad, tillsammans en handfull blad.
 
Björkte är bra att dricka som ett utrensande detox-te. Det är milt urindrivande och hjälper också mot urinvägsbesvär och reumatiska besvär. Oftast dricker man björkte som en kur, för att få bäst effekt. Då dricker man tre koppar te om dagen i två veckor. Det är en lagom dos för att få i sig tillräckligt mycket medicin, men utan risk för överdoser. Självklart ska du känna efter vad som passar din kropp.
 
Ta 2 tsk torkade eller 1 msk färska björklöv till 1 kopp hett vatten.
Låt dra i fem minuter.
Tillsats av en liten mängd natriumbikarbonat när man gör björkbladste sägs öka den urindrivande effekten genom att det aktiva ämnet då lättare löses ut ur bladen. (Fytomedicnin, Juneby)

Tänk på att utrensande teer som björkte inte är bra i kombination med blodförtunnande läkemedel.
De här teerna går bra att dricka även om du äter som vanligt men bäst är att passa på och dra ner på kaffe, alkohol, socker och det vita mjölet för att avlasta kroppen.
Läs hela inlägget »
Etiketter: detox