Biopaten Mellbystrand logotype

Raw food chokladbollar.
Perfekt som mellanmål, till kaffet eller efter träningspasset!

2 dl hasselnötter (går att blanda med lite mandlar)
1-2 msk kakao
2 msk ekologiskt jordnötssmör utan socker
2 msk gojibär
2 tsk honung
2-3 dadlar
1 nypa havssalt

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en matberedare, tryck på on. När det ser klart ut kör du lite till så att den naturliga oljan från nötterna frigörs. Tryck ihop till små bollar. Låt stå I kylen, servera och njut!

Jordnötskakor

Rosta 2 dl havregryn och 1 1/2 dl hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl) i torr stekpanna på medelvärme. Jag köper inget färdigt mjöl utan maler/mixar mandel.
Smält 1/2 dl honung i en kastrull. Ta från värmen och rör ner
1 1/2 dl jordnötssmör (utan socker). Blanda sedan i det rostade, 2 msk linfrön1 1/2 dl hackade torkade aprikoser och 1 dl torkade tranbär.
Lägg i bakpappersklädd form, ca 18x25 cm. Ställ svalt. skär sedan i bitar.