Biopaten Mellbystrand logotype

Herpesvirus och hur du kan påverka det

Herpes, ett mycket vanligt förekommande virus som finns i flera olika former. 3 av 5 vuxna bär på herpesvirus men många vet inte om det eftersom det inte alltid ger symptom. Viruset kan ligga vilande i kroppen under många år och aktiveras vid stress, hormonförändringar, vid förkylningar och exponering av sol till exempel då kroppens immunförsvar blir belastat.

Herpesvirus kommer in i kroppen genom små sår på slemhinnorna eller i huden och infekterar cellerna och ligger sedan vilande. Det vandrar sedan ut genom nervrötterna och ger utbrott. Ett vanligt symptom är munsår men herpes kan även drabba underlivet, skinkorna och ögonen. Ett kraftigt utbrott kan påminna om halsfluss och ge feber. 

Om du är en person som ofta lider av herpesutbrott bör du känna till att viruset aktiveras av aminosyran L-arginin. Det innebär att du bör undvika de livsmedel som är rika på arginin. Dit räknas kokos, carob, kakao, havre, vete, vetekli, jordnötter, sojabönor, vitlök, ärtor, solrosfrön och ginseng.

Däremot är aminosyran L-lysin hjälpsam för att minska risken för herpesutbrott. Den hittar du i högkvalitativt protein från vilt, fläsk, kalkon, kyckling, yoghurt,mjölk, ägg och ost. 

För att minska virusets förökning och symptom är tillskott med L-lysin och vitamin C hjälpsamt, även Propolis. 
Jag använder mig också av homeopatmedlet Grifokehl.
Behöver du hjälp med doseringar och vad som passar just för dig är du välkommen att boka tid för konsultation HÄR
 

Etiketter: virus herpes

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln